Advent 2014

Posted on December 25, 2014

I sommer fikk jeg ideen om å lage en adventshistorie til bror min. Det er lenge siden jeg tegnet og malte et større prosjekt kun for egen glede, og endelig fant jeg inspirasjon.

I løpet av høsten hadde jeg prosjektet i bakhodet, men det var ikke før i oktober at den første skissa kom. Og historien tok sakte form: Den magiske nisselua.

Et par uker før advent bestemte jeg meg for alvor, og skrev et sideutkast og hovedlinjene i historien. Jeg kjøpte et lite skrin med akvarellfarger, en ny pensel, tusj og pennesplitter. I kjelleren fant jeg en svær rull med papir, jeg trodde det var akvarellpapir, men det viste seg å være grafikkpapir. En liten forskjell, men ikke så stor at det gjorde noe.

Resten av desember satt jeg hver kveld og tegnet for å nå mine daglige tidsfrister. Og hver morgen (og et par kvelder) fikk bror en side av adventseventyret på epost. Og nå er julekvelden kommet og gått, og min julegave til bror (og resten av familien) er ferdig.

Etter hyggelige tilbakemeldinger fra de som har fått se prosjektet underveis, håper jeg at andre også kan få en hyggelig mimrestund med historien om Asgeir og Sivert.

Les historien her